Hate på de sociale medier

Hate på de sociale medier

11. februar 2019 3 Af Vicky Mathiesen

Når man, som jeg, er ganske aktiv på de sociale medier ved man, at det ikke er alle der er lige begejstrede for ens appearance.  Når man så tilmed, som Dejo og jeg ind imellem, gør lidt anderledes ting såsom at springe over biler, hestevogne og over eller gennem ild, ja så er det ikke lutter roser og lovprisninger der rasler ned over én. 

I sidste uge blev en af mine “spring over ild” videoer delt på accounten “kingdomofhorses” og hoooold nu fast på hat og briller det gik bananas. 

Det sjove er, at det oftest er de her 13-16 årige småpiger, der lever i en lyserød “my little pony” fantasy world, som virkelig går all in på hate. Starter én med at hate, så følger de andre med som en flok tomhovedede lemminger 

Dejo blir mishandlet, tvunget, brændt. Han er bange, skræmt fra vid og sans og kan ikke flygte. Jeg kunne blive ved. 

Den bedste er næsten hende der siger, at det er vanvittigt fordi stalden kan brænde ned. Filmen er optaget i et simpelt ridehus bestående af en stålkonstruktion, sand og en imprægneret barriere. Jeg ved ikke hvor hun får ideen om,at der er halm og strøelse til stede, såvel som opstaldede heste. 

Nu bider den slags angreb ikke på mig, dertil er jeg nok blevet for gammel, men jeg er imponeret over den tilgang ungdommen har til ytrringsfrihed i dag. De føler sig jo simpelthen decideret forpligtet til at svine fremmede mennesker til på nettet, blot fordi man gør noget anderledes end dem. Det er en bekymrende tanke, at det er den slags mennesker der skal vokse op og regere denne verden ud i fremtiden. 

Der er heldigvis også de mennesker derude som forstår at udtrykke deres uenighed uden, at det bliver til hate, på den måde kan man ha en dialog om det. Og så er der jo dem der bare er cool med det. 

Måske jeg netop blot er ved at blive gammel, men når jeg ser noget på IG jeg ikke bifalder eller finder interessant scroller jeg videre. Men jeg må indrømme, at dette seneste hateangreb på en af mine videoer har sendt rigtig mange følgere i min retning – så hate endelig videre