1 year = 365 opportunities.

1 year = 365 opportunities.

31. december 2018 Af Vicky Mathiesen

Når vi nu har al vores fokus rettet, mod det nye år vi træder ind i om (i skrivende stund) 25 timer, er det også på tide at gøre op med det gamle. Et tilbageblik på det år der gik, er sundt og for mange også uundgåeligt.

Mit 2018 startede langt oppe i Sverige, i en skov, langt fra asfalterede veje. Der var ingen støj, ingen fyrværkeri , ingen kvælende krudtrøg og ingen mennesker udover Michael og jeg, og dertil vores lille sorte slyngel, en mops hvalp. Det var skønt! Jeg er på ingen måde det store nytårsfest menneske, og min nytårsaften i år bliver også fuldstændig rolig, selvom jeg dog nok får fyrværkeri at se, eftersom jeg vil befinde mig på Frederiksberg.

Rent ridemæssigt startede året ud med en start i LA4 dressur i Ballerup. En pludselig indskydelse, for at højne motivationen i dressurtræningen derhjemme. Jan./Feb. er simpelthen årets kedeligste måneder.

Hingstekåringen i Herning blev årets første større event. Dejo og jeg var kvalificeret til at ride Krafft the Tour of Amateurs i Messecenteret. Det var en stor oplevelse at ride i Herning, hvilket jeg aldrig har prøvet før, og jeg glædede mig oprigtigt til oplevelsen. Dejo lod nu ikke til at være imponeret over arrangementet. Han opførte sig som havde han aldrig bestilt andet. Vi præstrede en stabil performance, tre gode runder med en 2, 3 og 7 plads til følge.

Herning var knapt overstået, før Katniss skulle fole. Mokingjay, et smukt hingsteføl efter Grim St Clair, kom til verden d. 20 marts. Croissanten, hvilket var det eneste, han blev kaldt grundet sit franske ophav, udviklede dog nogle måneder senere voldsomt bukkehov, og da hverken medicin eller limsko hjalp det mindste, valgte jeg i september aflivning fremfor en operation, ingen ville give garantier på.

Sommeren kom for fulde drøn. Poolen i haven var et populært sted at nyde frokosten. Med Juli kom også Falsterbo og Falsterbo Hunting. Dejo gjorde, hvad jeg kun i stilhed havde drømt om, han sørgede for vi vandt den puplikumspopulære klasse én gang til. Sikken en oplevelse. Vi glæder os til at skulle tilbage til Falsterbo i 2019.

To små militaryklasser i løbet af efteråret blev det også til. En enkelt i Gärds i Sverige, som vi vandt og en enkelt i forbindelse med DM for hold, hvor vi blev nr. 4 i vores klasse.

Efteråret stod på kåring af Katniss. Hun tog sig godt ud, og blev med fine ord kåret på fløjen i DH.

Faktisk har vi ikke redet meget siden, eller jo, vi træner herhjemme og rider vores undervisning, men stævner blev det ikke til i nogle måneder. Jeg havde oprindelig planlagt at vi skulle tilbringe “et par uger” i det jyske med ridestævne i nov./dec., men planer kan som bekendt ændres. Til gengæld har vi i dec. redet to stævner i Hillerød, hvor vi netop har sluttet 2018 af med at ride en MA springning.

Året igennem har vi sammen med vores fotograf Erik, brugt adskillige timer på at lave, sjove, flotte og anderledes hestefotos. Vi har det fantastisk sjovt på vores ture rundt i DK, og vi hygger os med vores projekt.

Disse fotos har samtidig bragt mange spændende tilbud og samarbejdsaftaler med sig, og endnu flere er på tegnebrættet.

Når det er sagt, vil jeg ikke glemme at takke dem som har støtte mig i årevis og stadig er der for mig, uanset hvilken ridedisciplin jeg vælger at begå mig i.

På det mere personlige plan, blev 2018 også året hvor jeg besluttede mig for at gøre lidt ved den skole, jeg aldrig rigtig fik gjort færdig, da jeg kun ville ride. Gennem VUC fik jeg fra Aug.-Nov. læst to HF fag (dansk og matematik) via e-learning. 500 selvstudie skoletimer på 4 måneder oveni arbejde, heste og alt det andet. Det har krævet lidt disciplin, men alle opgaver er blevet afleveret rettidigt, og mine eksamener er bestået, endda med 12 i mundtlig matematik. Hvem faen havde set det komme. Jeg fortsætter her fra Jan.-Maj med engelsk og kemi, ligeledes gennem e-learning. Tænk om det sku lykkes mig at blive færdig med en fuld HF en dag.

Den dag i dag kan jeg måske nok tilslutte mig, at det var tosset, jeg ikke fik gjort min højere handelseksamen færdig, dengang jeg alligevel var nået halvvejs, meeeeen “could have, would have or should have” kan man ikke bruge til ret meget. -og hvad skulle jeg så bruge min sparsomme fritid på i dag?

Jeg byder 2019 velkommen.

Slutteligt vil jeg ønske jer alle et godt Nytår. Pas på hinanden.